in

Panasonic Lumix DC-G100 – Compact vloggen


29 juni 2020, 08:32

De nieuwe Lumix DC-G100 systeemcamera is door Panasonic specifiek voor vloggers ontwikkeld, maar je kunt er uiteraard ook probleemloos mee fotograferen.

Compact, snel en voorzien van heel veel videofunctionaliteit; de nieuwe Panasonic Lumix G100 is een aantrekkelijke optie voor serieuze vloggers en contentmakers. De camera biedt een betere verhouding tussen afmetingen, gewicht en kwaliteit dan een smartphone, zo luidt de boodschap van Panasonic. De G100 weegt slechts 412 gram inclusief 12-33mm zoomobjectief, en de kwaliteit is superieur vanwege de vele malen grotere 20,3 megapixel MFT-sensor, waardoor je ook ’s nachts of binnen bij weinig licht uitstekend uit de voeten kunt. Bovendien zorgen de 5-assige hybride beeldstabilisator en het snelle en stille AF-systeem voor rust in je beeld.

Videofunctionaliteit

Je kunt met de Lumix G100 4K of Full HD video opnemen met verschillende framesnelheden. Verder is er een selfie-modus aanwezig en kun je slow- en quick-motion beelden schieten. V-Log L is al voorgeïnstalleerd en je kunt in de nabewerking LUT’s (Look Up Tables) toepassen. Uiteraard is het ook mogelijk om foto’s te selecteren uit je video dankzij de 4K Photo-functie. Daarnaast is er aan de geluidskwaliteit ruim aandacht besteed: de G100 heeft een geïntegreerd OZO Audio by Nokia-geluidssysteem. Het is de eerste systeemcamera ter wereld met zo’n geavanceerde functie. Drie interne microfoons leggen het geluid realistisch vast en de G100 volgt bovendien de stem van een waargenomen persoon en schakelt automatisch over naar de juiste geluidsmodus voor iedere situatie. Een losse externe microfoon is eigenlijk niet meer nodig, aldus Panasonic. Dat scheelt ruimte en rompslomp.

Tripod Grip SHGR1

Om het je als vlogger helemaal gemakkelijk te maken is de G100 leverbaar inclusief de Tripod Grip SHGR1. Dit is een compacte en lichte combinatie van een handgreep en ministatief waarmee je via een USB-verbinding de opnames kunt starten en stoppen. Vloggers zullen bovendien blij zijn met de Frame Marker, die de compositie in de gaten houdt in verschillende populaire beeldverhoudingen. De REC Frame Indicator geeft een opvallend rood kader weer, zodat je in één oogopslag ziet of de camera opnames maakt. En uiteraard koppel je de G100 heel eenvoudig via bluetooth met een smartphone of tablet om je content de wereld in te sturen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix G100 is leverbaar vanaf tweede helft juli. De kit met 12-32mm kost € 749,-, de kit inclusief 12-32mm én ministatief kost € 799,-.
www.panasonic.com/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Moet ik Adobe Lightroom kopen of zijn er alternatieven?

Zo kun je eenvoudig foto’s vergelijken in Lightroom