in

Panasonic Lumix DMC-FZ300


17 juli 2015, 10:07

Samen met de Panasonic Lumix GX8 zag ook de Lumix FZ-300 het levenslicht. Deze water- en stofdichte superzoomcamera bouwt voort op de succesvolle voorganger FZ200 met zijn Leica 25-600mm F 2.8 objectief en een nieuwe 4K filmfunctie.

Lichtsterke supertele

Met de LEICA DC Vario-Elmarit 25-600mm f/2.8 leverde Panasonic al eerder een visitekaartje af. Dit superzoomobjectief houdt de constante hoge lichtsterkte namelijk vast over het gehele zoombereik. Gecombineerd met het splinternieuwe, zeer precieze AF-systeem met DFD (Depth From Defocus) technologie is er nu echt geen onderwerp meer dat je mist! Dit systeem houdt rekening met de compositie en analyseert het onderwerp op basis van twee beelden met verschillende scherpteniveaus. Het is vergelijkbaar met dat van vlaggenschip Lumix GX8 en beschikt ook over low-light AF. Dat is goed nieuws voor vogelspotters, sportfotografen en mensen die creatieve dingen willen doen bij weinig licht.

4K filmfunctie

Filmen kan met de FZ300 in een 4K resolutie van 3840×2160 pixels met 24 of 30fps. Om ervoor te zorgen dat je altijd een stabiel beeld hebt, beschikt de FZ300 over een nieuwe hybride vijfassige beeldstabilisator. Die zorgt voor scherpe beelden onder alle mogelijke omstandigheden. Een groot kantelbaar display of de elektronische zoeker geven overzicht bij het fotograferen en filmen, en de wifi connectiviteit maakt het mogelijk om je beelden snel te delen of de camera op afstand te bedienen via een smartphone of tablet. Omdat de camera water- en stofbestendig is, is hij ideaal op reis, bijvoorbeeld op safari.

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix DMC-FZ300 kost € 599,- en wordt leverbaar tweede helft september.
www.panasonic.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Gebruikersreview: Nikon D7200

Review: Fujifilm X-T10