in

Panasonic Lumix GX800: Selfiemachine


13 januari 2017, 10:58

Panasonic presenteerde op de CES in Las Vegas diverse nieuwe camera’s en objectieven. De op de Photokina aangekondigde GH5 wordt nu daadwerkelijk leverbaar, maar het leukste nieuws was wellicht de GX800.

De GX800: de kleinste Lumix G camera met 4K-functies en een massa selfie-opties.

Supercompact

De GX800 is een supercompacte G-camera met een 16 megapixel liveMOS beeldsensor zonder low-pass filter voor extra scherpte. Aan boord zijn de modernste Panasonic foto- en videofuncties te vinden, zoals 4K Photo en 4K Video. Natuurlijk beschikt de GX800 over de bekende P,S,A en M belichtingsmogelijkheden en over een geavanceerd AF-systeem met Panasonic’s Post Focus en Focus Stacking innovaties. Alle G-objectieven passen op deze kleine MFT-systeemcamera.

Lifestyle

De GX800 mikt overduidelijk op een lifestyle-doelgroep want hij is leverbaar in zilver met een modieuze bruine of zwarte bekleding en beschikt over allerhande fun-functies voor beeldbewerking, zoals Soft Skin, defocusing en Slimming. Ook kun je achteraf desgewenst je make-up bijwerken met de Beauty Retouch-functie. Een 180 graden kantelbaar selfie-beeldscherm van 3-inch maakt de Lumix GX800 helemaal af. De GX800 maakt die selfies onder andere door even je gezicht te bedekken, te zwaaien of met twee gezichten bij elkaar voor de lens te verschijnen. Volautomatische selfie-fun!

Prijs en beschikbaarheid

De Lumix GX800 kost € 549,- en is leverbaar vanaf eind januari.
www.panasonic.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Basiscursus architectuurfotografie – oog voor het lijnenspel

Canon G9X Mark II: Sneller en slimmer