in

Photoshop – Hoe gebruik je de Content Aware Fill?

Heb je een mooie landschapsfoto waar net een auto of een verkeersbord in staat? Met de tool Content Aware Fill in Photoshop kun je deze gemakkelijk weghalen. We leggen je uit hoe je dat doet.

Wil je alles leren over Photoshop voor de mooiste bewerkingen? Bekijk dan onze Cursus Photoshop

Aan de hand van een voorbeeld leggen we in stappen de Content Aware Fill uit.
Dit is de foto die we in dit voorbeeld gebruiken. We willen het model graag uit de foto verwijderen om er een landschapsfoto van te maken.

1. Open de foto in Photoshop.

2. Gebruik een van de selectie-tools om het object te selecteren wat je wilt verwijderen uit de foto.
In dit voorbeeld is de lasso-tool gebruikt om het model te selecteren. Deze selectie hoeft niet helemaal precies, want Photoshop snapt goed wat je weg wilt hebben van de selectie.

3. Ga naar Bewerken in de menubalk > en klik op Vullen
(In het Engels; Edit > Fill)

4. Zorg dat je ‘Inhoud vullen’ of ‘Content aware’ hebt aangeklikt en dat de Dekking op 100% staat. Klik dan op OK.

Je zult zien dat Photoshop er even over moet nadenken om het object in de foto weg te halen. Uiteindelijk komt het resultaat naar voren, zonder het object. De selectie staat vaak nog wel aan van het vlak waar het object stond, zorg ervoor dat je op Ctrl + D of CMD+D drukt, zodat je de selectie ongedaan maakt.

Zo haal je dus gemakkelijk objecten en personen weg uit jouw mooie landschapsfoto! Soms kan het zijn dat je resultaat minder mooi wordt, dit verschilt per foto en per te verwijderen object.
Succes!


Meer leren?


Dit artikel is slechts een klein onderdeel van de uitgebreide fotografiecursussen die je kunt volgen op Zoom Academy. Bekijk het grote aanbod van online fotografiecursussen in de Zoom Academy en start direct met een Cursus Lightroom, Basiscursus Fotografie of een van de vele anderen!

Gemiddelde beoordeling: 8,5

“Erg tevreden. duidelijke uitleg en duidelijke video’s. Voordeel is ook dat je nog eens terug kan kijken. Ik kijk uit naar een volgende training.” – John R


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

8 tips om het perfecte portfolio samen te stellen

4 tips voor het fotograferen van water