in

Review: Foxflash 680 studioflitser


23 september 2014, 14:31

Voor iedereen die graag buiten foto’s wil maken met een studiolook zijn er twee mogelijkheden: een reportageflitser of een studioflitser met een generator. Nu is er ook een derde mogelijkheid: de Foxflash 680. Een draadloze studioflitser waarvoor vele accessoires zoals een diffuser en reflector beschikbaar zijn.

In de doos

De Foxflash 680 is draadloze studioflitser. Je koopt een complete set om mee aan de slag te gaan. De set wordt geleverd in een stevige aluminium koffer en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • – Foxflash flitser
 • – Accu
 • – Oplader
 • – Draagriem
 • – Handvat
 • – Standaard reflector
 • – Diffuser
 • – Trigger

Met deze set kun je direct beginnen. Dit is een kwestie van de accu opladen en iemand meenemen om de flitser vast te houden.

De Foxflash 680 komt in een aluminium koffer met o.a. een accu, oplader, reflector en trigger.

Bouwkwaliteit (Cijfer: 8)

De bouwkwaliteit is meer dan goed te noemen. De flitser voelt stevig en is niet te zwaar. Ideaal voor op locatie. Ik denk dat hij wel lang mee gaat. Het handvat maak je goed vast. In eerdere versies kwam deze soms vast te zitten, maar dat is met de huidige versie die te koop is opgelost.

Flitskracht (Cijfer: 8)

De flitskracht is vergelijkbaar met de kracht van een normale studioflitser en dus veel krachtiger dan de flitskracht van een reportageflitser. Je komt niet snel kracht te kort. Je bent bijna altijd genoodzaakt om de flitser zachter te zetten. De herlaadtijd van de flitser is, zeker op vol vermogen, soms langer dan gewild.

Foto’s maken met zwarte achtergrond in de winter is nu mogelijk met de Foxflash 680 in combinatie met een 3,6m statief en foxbox 95 softbox.

Accuduur (Cijfer: 10)

De accu van de Foxflash geeft 200 flitsen op vol vermogen en 6.400 op 1/64 seconde. Tijdens mijn test kwam ik uit op 228 flitsen op vol vermogen: bijna 15% meer dan geadverteerd. Toch zou ik in het vervolg een Foxflash 680 kopen met een accuduur van minimaal 500 flitsen op vol vermogen, om niet zonder te komen.

Accessoires (Cijfer: 10)

Door de Bowens koppeling op de flitser is er een groot scala aan accessoires beschikbaar, waaronder softboxen, reflectoren en dishes. Denk hierbij aan de snel in- en uitklapbare octabox (een achthoekige softbox die zorgt voor mooi ronde lichtjes in de ogen) en de beautydish. Bovendien zijn er verschillende lampstatieven verkrijgbaar tot 3,6 meter hoog. Meer dan genoeg voor elke fotograaf.

Foto-opdracht in de plaatselijke zandbak. Foxflash in combinatie met 3,6m statief en foxbox 95 softbox.

Eindoordeel

De Foxflash 680 is een erg goed systeem. Het is goedkoop en doet wat het beloofd. Klaar om de competitie met de Profoto B1 aan te gaan.

Pluspunten

 • – Licht
 • – Goedkoop
 • – Veel accessoires

Minpunten

 • – Maar 1 verkooppunt in Nederland naast de webshop

Cijfer: 9

Prijs en verkrijgbaarheid

De Foxflash 680 is online verkrijgbaar via Foxflash en Huize Brabant
www.foxflash.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Tokina AT-X 70-200mm F4 PRO FX VCM-S

10 tips voor betere herfstfoto’s