in

Review: GoPro HERO5 Session


31 januari 2017, 11:00

GoPro heeft de actiecamera op de kaart gezet. YouTube staat vol met imponerende spannende actievideo’s. Maar ook veel tv-programma’s zetten deze camera’s in om bijvoorbeeld in auto’s te kunnen filmen.

Deze Session is zo heerlijk klein dat je hem zelfs als je jouw avonturen in een Canta wilt filmen, je deze nog overal kwijt kunt. De Session heeft geen scherm waarop je je kunt zien wat je filmt, maar wel een piepklein lcd-schermpje waarmee je de camera kunt instellen en bijvoorbeeld kunt zien hoelang je al aan het filmen bent.

Waterdicht tot 10 meter

De Hero5 Session is mooi en stevig gebouwd. Voorzien van een waterkerend klepje waarachter een microSD-slot en de usb-c-poort zit. Hiermee laad je de vaste ingebouwde accu in de camera op, en kun je jouw data naar je computer verplaatsen. GoPro heeft overigens ook een GoPro Plus-cloudservice waarmee je tot 35 uur aan video automatisch in de cloud kunt opslaan. Deze optionele service krijg je bij aanschaf van de Hero5 Session een maand gratis op proef, daarna betaal je 5 euro per maand als je er gebruik van blijft maken.

Mount

Als je de camera eenmaal hebt voorzien van een volle acculading en een snelle microSD-kaart, kun je hem in een van de meegeleverde GoPro-plak-montagesets plaatsen. GoPro heeft een ongelofelijke hoeveelheid mounts van een hoge kwaliteit beschikbaar, zodat je de camera altijd veilig vast kunt zetten, welke sport je ook beoefent.

Action!

Je bedient de Session met twee knoppen: een kleintje aan de achterzijde en een grote aan de bovenzijde. Maar je kunt de Session ook spraakcommando’s geven, zodat je zonder dat je de camera hoeft aan te raken een video kunt starten of stoppen. Het werkt, als je niet in een lawaaiige omgeving zit, erg goed. Wat helaas minder goed werkt is de app. De huidige iOS-versie is erg buggy, zodat verbinden en instellen met je smartphone niet echt vlekkeloos gaat. Werk aan de winkel dus voor het GoPro-team. Want juist met de Session, zo zonder scherm, is een app op je smartphone of tablet heel erg fijn.

Gestabiliseerd

De Hero5 Session kan in 4K filmen tot 30 beelden per seconde, en tot 10 megapixel fotograferen. Deze GoPro heeft ook een elektronische beeldstabilisatie die op zich redelijk goed werkt. Helaas kun je deze stabilisatie maar tot 2,7K en maximaal 60 beelden per seconde gebruiken. Niet zo geavanceerd dus als bijvoorbeeld de Sony FDR-X3000R, die zelfs optische beeldstabilisatie in 4K heeft.

De beeldkwaliteit van de Session vonden we voor deze prijsklasse goed, we waren iets minder te spreken over de geluidskwaliteit van de opnames.

Plus- en minpunten
Waterdichte actioncam, tot 10 meter zonder extra behuizing
17 mm groothoekobjectief
4K-video
Wifi en bluetooth
Voice control
High speed video: 1080p tot 90 fps
Veel GoPro-mounts beschikbaar
Geen optische beeldstabilisatie
Geen gps
Geen scherm
Ingebouwde accu, 1000 mah
Elektronische beeldstabilisatie niet beschikbaar in 4K

Beoordeling

Ergonomie
Functie
Snelheid
Beeldkwaliteit
Prijs/kwaliteit

Score: 7,4

Specificaties

  ModelGoPro HERO5 Session
  Prijs€ 329,-
  LeverancierTom’s Wholesale Distribution, Tel: 035-6975046, www.tomswholesale.nl
  SensorType 1/2,3 inch CMOS-sensor, 10 megapixel
  Resolutie3648×2736 pixels
  Videoresolutie4K, 3840×2160 30 bps Full HD 1920×1080, 90 bps
  LichtgevoeligheidAutomatisch tot ISO 1600
  Burstrate30 opnames per seconde
  OpnameformaatJpeg, H.264, MP4
  ObjectiefOmgerekend naar 35 mm: 16,8 mm, F 2,8
  ScherpstellenContrast autofocus
  ZoekerGeen
  Gewicht/ Afmetingen body73 gram / 3,8×3,8×3,6 cm

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Op zoek naar de fotoclub die bij je past – Deel 2: Begin je eigen clubje!

Fujifilm X100F: Meer pixels, betere AF