in

Review Olympus E-PM1


2 november 2011, 10:18

Deze E-PM1 is de kleinste, lichtste en ook de goedkoopste uit de Olympus Pen systeemcamera reeks. Het toestel biedt praktisch dezelfde beeldkwaliteit als de ‘grotere’ broers maar heeft een hele makkelijk te bedienen en simpele interface. En dat zal fotografen die overstappen van een compact- naar een systeemcamera zeker aanspreken.

De camera heeft maar een paar bedieningsknoppen bovenop en aan de achterzijde. In de i-Auto mode neemt de camera je bij de hand en helpt je de juiste instellingen te vinden zonder dat je technische begrippen zoals diafragma of scherptediepte hoeft te begrijpen. Wil je switchen van bijvoorbeeld de belichtingsmethode dan zal je dat wel via een kleine omweg via het hoofdmenu moeten doen. Onder die motorkap van de camera zal je zien dat de Pen Mini wel de maximale opties ondersteunt. Je kunt de camera gewoon lekker volautomatisch laten belichten. Maar ook voor het in raw en handmatig kunnen belichten van foto’s draait de camera haar hand niet voor om.

Helaas heeft de camera geen ingebouwde flitser, iets wat overstappende compactcamera gebruikers over het algemeen toch wel vaak gebruiken. Gelukkig wordt er wel een kleine opschuifflitser meegeleverd die je op de accessoirepoort kunt schuiven. In combinatie met de nieuwe 14-42 mm kitlens stelt de camera razendsnel scherp. Dat is niet alleen erg fijn bij het maken van foto’s, maar ook bij het schieten van 1080i filmpjes.

Plus- en minpunten
erg compacte body
snelle autofocus
beeldstabilisatie in body
anti stof functie
beeldkwaliteit bij lage gevoeligheden
verkrijgbaar in zes kleuren
kwetsbaarheid sensor bij verwisselen objectieven
beperkt aantal beschikbare objectieven
hoog ruisniveau bij hoge iso-waardes
externe flitser
geen handgreep
resolutie scherm

Beoordeling

Ergonomie
Functie
Snelheid
Beeldkwaliteit
Prijs/kwaliteit

Score: 7,8

Specificaties

  ModelOlympus E-PM1
  Prijs€ 475,- (body plus 14-42mm objectief)
  LeverancierOlympus, tel. 0800-67108300 www.olympus.nl
  Sensor4/3 type live mos-sensor
  Resolutie4032×3042, 2560×1920, 1024×768
  Lichtgevoeligheidiso 200-12800 en automatisch
  Burstratemaximaal 4 opnamen per seconde

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Nikon 1 V1

Review: Samyang 85mm F1,4 Aspherical IF