in

REVL Arc 4K: 4K crowdfunding


22 maart 2016, 10:24

Via een Indiegogo crowdfundingcampagne is het Amerikaanse REVL momenteel bezig om fondsen te sprokkelen voor de eerste gestabiliseerde 4K actioncam. Deze REVL Arc 4K moet GoPro naar de kroon steken in beeldkwaliteit.

REVL, dat in San Francisco zit, heeft de Arc gecreëerd als antwoord op de GoPro Hero actioncams. De heren van REVL stoorden zich aan het feit dat je soms knettergek wordt van de ronddraaiende en -stuiterende beelden van klassiek actiecamera’s, vandaar dat deze 4K actiecamera een ingebouwde, gemotoriseerde stabiliser heeft. De mechanische stabiliser wordt geassisteerd door een elektronische, waarbij vier sensoren constant in de gaten houden onder welke hoek de camera staat en altijd de horizon recht houden. Dat scheelt nogal wat in beeldkwaliteit als je ondersteboven aan een parachute hangt of een berg afstuitert op de mountainbike.

Drie kwaliteiten

De REVL Arc biedt drie opnamekwaliteiten: 4K bij 30 fps, 1080p bij 120/60/30 fps en 720p bij 240/120/60 fps. De camera kan ook gewone 12 megapixel foto’s maken. Voor de bediening en streaming is er de REVL App, die onder andere werkt via de Apple Watch. Een SDXC-kaartslot voor het opgenomen materiaal en Bluetooth en wifi voor de connectiviteit maken van de Arc een volwassen opname-instrument, terwijl de ingebouwde 1100mAh Li-ion accu tot 90 minuten filmen mogelijk maakt. Oh ja, hij is ook waterdicht tot 3 meter en stuitervast.

Prijs en verkrijgbaarheid

Je kunt meedoen met dit project vanaf $ 379,- en de eerste camera’s moeten vanaf december dit jaar afgeleverd gaan worden.

https://www.indiegogo.com/projects/revl-arc-the-first-stabilized-4k-action-camera–3#/

https://www.youtube.com/watch?v=helKtdl9N6U

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Irix 15mm F 2,4: De groothoek herontwikkeld

Favoriete foto’s van Inge Bovens