in

Rolleiflex Instant twee-oog


1 mei 2018, 14:17

Kickstarter is altijd goed voor leuk nieuws. Kleine en grote producenten gebruiken het om ideeën gefinancierd te krijgen of om iets aparts in productie te kunnen nemen. Zoals een Rolleiflex twee-oog instant camera. Jazeker!


De Rolleiflex is een echte klassieker: middenformaat, dubbele lenzen, opklapzoeker… Een analoog icoon. Toen de fabrikant failliet ging was het helaas over met de roemruchte twee-oog. Interessant is nu, dat de eigenaar van de merknaam Rollei een Kickstarter-project opgestart heeft om een direct-klaar variant van dit aloude icoon te kunnen lanceren.

Bekend uiterlijk

De nieuwe Rolleiflex Instant camera heeft het bekende uiterlijk met twee lenzen en een opklapzoeker. Verder beschikt de camera over een instelbaar diafragma, handmatige scherpstelling, belichtingscorrectie, een ingebouwde flitser en diafragmavoorkeuze. Je werkt er eigenlijk op dezelfde manier mee als met de oervader, maar dan met direct-klaar Instax film van Fujifilm en een halfautomatische belichting. Dus geen vierkante foto’s, maar rechthoekige! De sluitertijden lopen van 1/500 sec. tot 1 sec. in A en tot maximaal 10 sec in B, en het diafragma loopt van f/5.6 tot f/22. Ook is er een speciale Bokeh-functie ingebouwd voor dromerige portretten.

Prijs en beschikbaarheid


Het prototype is klaar en de Rolleiflex Instant gaat vrijwel zeker in productie. De eerste camera’s zouden in oktober geleverd moeten worden. Je kunt meedoen met een inleg vanaf HK$ 3.699,00 wat overeenkomt met ongeveer €380,00.
Zoek op kickstarter naar Rolleiflex Instant.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Download nu gratis de nieuwe Zoom.nl Dynamisch Bereik Presets voor Lightroom

FUJINON GF250mm F4 en 1.4x converter