in

Samyang 100mm f/2.8 ED UMC Macro


9 april 2015, 14:23

Samyang zit niet stil, dat is wel duidelijk. Na de lichtsterke 135mm in januari komt het Koreaanse merk nu met en 100mm f/2.8 macro. Uiteraard weer in een foto- en een videovariant.

Echt 1:1 macro

De nieuwe Samyang 100mm Macro is in staat om echte 1:1 opnamen te maken, zonder hulpstukken of voorzetlenzen, en heeft een dichtstbijzijnde instelafstand van 30 centimeter. Uiteraard kun je deze lichte tele gebruiken op zowel fullframe als cropcamera’s. In beide gevallen zorgt de constructie met 15 lenselementen in 12 groepen met een HR-lenselement (hoge refractie) en een ED-lenselement ervoor dat je een sublieme beeldkwaliteit krijgt. Althans, volgens Samyang, maar tests uit het verleden hebben bewezen dat deze Koreaanse fabrikant doorgaans doet wat ze belooft. Natuurlijk is dit macro-objectief ook bruikbaar voor portretten. Dankzij de grootste lensopening van f/2.8 in combinatie met een afgerond diafragma krijg je dan een mooie zachte bokeh.

Filmen

De Samyang 100mm T3.1 VDSLR ED UMC Macro is de filmvariant. Technisch is dit objectief hetzelfde opgebouwd, maar Samyang heeft een tandwiel voor een followfocus aangebracht en het diafragma is traploos regelbaar. De Samyang 100mm macro is leverbaar in praktisch alle vattingen: Canon EOS, Nikon F, Pentax K, Sony Alpha, Sony E, Fujifilm X, Canon M, Samsung NX, Four-Thirds en MFT.

Prijs en beschikbaarheid

Het objectief ligt vanaf eind april in de winkel en kost € 529,-. De filmversie is zes tientjes duurder.

www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Beleef het ultieme lentegevoel in het Hallerbos

5 tips voor het fotograferen met olie en inkt