in

Samyang 10mm f/2.8 ED


20 december 2013, 09:59

Samyang presenteerde op de afgelopen Photokina een prototype 10mm f/2.8 manual focus supergroothoek. Dit objectief is vanaf januari daadwerkelijk verkrijgbaar en volgens Samyang niet alleen in Nikon en Canon vatting, maar ook voor Canon M, Sony, Sony E, Pentax, Samsung NX, Fuji X, 4/3 en Micro-4/3 vatting.

Speciaal voor APS-C

De nieuwe Samyang 10mm F2.8 ED AS NCS SC, zoals dit glaswerk officieel heet, is speciaal ontwikkeld voor camera’s met een APS-C sensor en heeft dan een beeldhoek die vergelijkbaar is met een 15 mm op fullframe. Op een Micro-4/3 is hij vergelijkbaar met een 20mm.
Twee asferische elementen in het lenzenstelsel drukken vertekening de kop in en Samyang heeft nano crystal coating gebruikt om de lichttransmissie te verhogen en interne reflecties te onderdrukken. De geïntegreerde zonnekap draagt hier eveneens aan bij. Volgens de fabrikant moet dit resulteren in levendige en briljante beelden

Betaalbare, hoogwaardige objectieven

Wat we gewend zijn van Samyang, zijn betaalbare, hoogwaardige objectieven die duidelijk voorzien in een behoefte van de markt. Met deze 10mm lijken de Koreanen opnieuw raak te zitten. De door de Europese importeur aangekondigde prijzen van € 469,- voor Nikon-vatting en € 429,- voor de overige vattingen zijn zeer aantrekkelijk. Leverbaar vanaf eind januari.

Samyang 10mm F2.8 ED AS NCS SC
www.samyang-europe.com
www.disnet.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotodokter: Zonsondergang

Eerste stap in nachtfotografie