in

Samyang AF 135mm F1.8 FE

Samyang kondigt de AF 135mm F1.8 FE aan. Dit lichtsterke allround tele-objectief is ontworpen voor fullframe Sony E-Mount systeemcamera’s, maar kan ook op de Sony APS-C systeemcamera’s gebruikt worden.

De Samyang AF 135mm F1.8 FE maakt de autofocus F/1.8 serie compleet. De range omvat nu een 24mm, 35mm, 45mm, 75mm en de nieuwe 135mm, allemaal met F/1.8. De nieuwe AF 135mm is gebaseerd op Samyang’s MF 135mm F2.0 en is volgens Samyang geoptimaliseerd voor portretten, astrofotografie en landschappen, maar ook geschikt voor video. 

Resolutie van hoek tot hoek

Samyang claimt een uitstekende resolutie van hoek tot hoek door een optische ontwerp met 1 U-ASP asferisch lenselement, 2 HR, en 3 ED lenselementen. “In combinatie met de full-frame beeldsensor van Sony levert dit objectief een superieure scherpte en contrast in alle delen van het beeld.” Bovendien biedt de AF 135mm F1.8 FE een mooie bokeh door het grote, ronde diafragma waardoor een zeer kleine scherptediepte ontstaat. Voor liefhebbers van close-ups is de minimale scherpstelafstand van slechts 69 centimeter met vergrotingsmaatstaf 1:4 uiterst aantrekkelijk. 

Uitgebreide instelmogelijkheden

De nieuwe Samyang heeft daarnaast een Focus Hold-knop waarmee de ingestelde AF-afstand vastgehouden wordt en een Custom Switch om het diafragma traploos en geluidloos te kunnen verstellen met de scherpstelring. Dit is aan te passen/in te stellen met behulp van het optionele Samyang Lens Station. Bovendien kun je het scherpstelbereik begrenzen, hierbij is er de keuze tussen volledig bereik, 0.69 tot 2 meter of 1.5 meter tot oneindig. Daarmee kan het toch al snelle en stille AF-systeem nog rapper scherpstellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang AF 135mm F1.8 FE zal vanaf begin februari leverbaar zijn voor € 949,99.

www.transcontinenta.nl
www.samyangbenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Avondfotografie: tips voor als de avond valt

Fotowedstrijd Landschap – doe mee en win