in

Samyang AF 35mm F1.4 FE II

Samyang presenteert de tweede generatie van haar AF 35mm F1.4 FE. De nieuwe AF 35mm F1.4 FE II is een lichtsterke groothoek die speciaal is ontworpen voor Sony E-mount fullframe en APS-C camera’s.

Samyang Optics is dit jaar 50 geworden en viert dat met de presentatie van nieuwe objectieven. De nieuwe AF 35mm F1.4 FE II is het derde ‘jubileummodel’ dit jaar. De 35mm is een echte allrounder voor bijvoorbeeld reportagewerk of landschapsfotografie, maar Samyang geeft aan dat het ook geschikt gemaakt is voor video door een geruisloze AF-motor in te bouwen. 

Verbeteringen

De verbeterde versie van de AF 35mm F/1.4 ziet er vrijwel hetzelfde uit als zijn voorganger maar is pakweg 15 gram zwaarder en mist de rode bies bij de scherpstelring, die is nu zilverkleurig. De optische opbouw is identiek. Uiteraard zijn de bekende Samyang-functies zoals de Focus Hold-knop en de Custom Switch ook nu weer aanwezig, maar het gebruiksgemak van de Custom Switch is verbeterd. De 35mm stelt nu bovendien scherp vanaf 29mm i.p.v. 30mm. Het wezenlijk verschil zit hem echter in de verbetering van de CCI (Color Contribution Index) waardoor de kleurweergave nog beter zou moeten zijn. Last but not least is het objectief nu op vier plaatsen stof- en spatwaterdicht gemaakt.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang AF 35mm F1.4 FE II is vanaf midden april leverbaar voor € 699,99.

www.transcontinenta.nl
www.samyangbenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo fotografeer je een ijsvogel!

Top 20 mooiste architectuurfotografie locaties van Nederland en België