in

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports

Sigma presenteert de Sigma 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports voor fullframe spiegelloze systeemcamera’s. Dit is het eerste objectief in de Sports-lijn voor dit marktsegment.

Uiteraard heeft Sigma al langer 150-600mm objectieven in productie voor dslr-camera’s, maar deze nieuwe Sports is speciaal ontworpen voor de full-frame systeemcamera’s van Sony en de merken in de L-mount alliance zoals Panasonic, Leica en Sigma zelf. Sigma belooft uitstekende prestaties en een hoge functionaliteit, waaronder Dual Action Zoom, waarmee je kunt zoomen door te schuiven óf door aan de zoomring te draaien.

Optisch ontwerp

Het optische ontwerp wijkt af van de dslr-versies en omvat 25 lenselementen in 15 groepen i.p.v. 24 elementen in 16 groepen. Er is bovendien kwistig gebruik gemaakt van diverse speciale typen hoogwaardig glas waardoor chromatische aberraties op verschillende niveaus verminderd worden, wat volgens Sigma resulteert in beelden met de beste resolutie en veel details over het volledige zoombereik. Bovendien is er aandacht besteed aan de bokeh middels een rond, 9-bladig diafragma, waardoor ook de onscherpe gebieden in je composities prettig ogen.

Snelle AF

Voor het AF-systeem is een stappenmotor gebruikt om het objectief een snelle, stille en trefzekere autofocus en een uitstekende focus-tracking te geven. Een Focus Limiter met drie-zone AF-modificatie biedt de mogelijkheid om binnen een gekozen gebied de scherpstelslag te beperken, wat de AF-snelheid ten goede komt. De ingebouwde optische stabiliser levert een beeldstabilisatie op tot ongeveer 4 stops, waardoor ook uit de hand werken mogelijk is. De werking is aan te passen met een schakelaar, afhankelijk van de opnamesituatie.

Compact en licht

De behuizing van de nieuwe 150-600mm is gemaakt van aluminium en TSC (Thermaal Stabiel Composiet) en is daardoor behalve compact en licht ook weer- en vorstbestendig. De nieuwe Sigma 150-600mm weegt 2100 gram en wordt geleverd met een afneembare magnesium statiefgondel met Arca Swiss koppeling en een lekker diepe zonnekap waardoor regen ook minder kans krijgt op de frontlens.

Prijzen en beschikbaarheid

De 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports gaat € 1399,- kosten.

www.sigmabenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips voor het fotograferen van onweer, wolken en storm

Review – Sigma 150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports