in

Sigma 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary

SIGMA presenteert de nieuwe fullframe 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary. Dit is een lichtsterke reportage-groothoekzoom met een robuuste en lichtgewicht body.

De nieuwe fullframe Sigma 16-28mm F2.8 DG DN is beschikbaar voor zowel L-Mount als E-mount. Met dank aan zijn interne vervormingscorrectie met vier asferische elementen levert de 16-28mm volgens Sigma een uitzonderlijke scherpte van hoek tot hoek. Daarnaast zijn er vijf(!) FLD-elementen toegepast om chromatische aberraties (CAS, kleine kleurrandjes langs details) te voorkomen. Uiteraard is er een rond diafragma toegepast voor een mooie zachte bokeh en je kunt al scherpstellen vanaf 25cm voor creatieve close-ups.

Interne zoom

Het interne focus- en zoommechanisme zorgt ervoor dat de 16-28mm niet langer wordt tijdens het zoomen, waardoor het zwaartepunt en de stabiliteit gelijk blijven. De filtermaat is 72mm en het objectief weegt slechts 450 gram door gebruik te maken van lichtgewicht composietmateriaal voor de behuizing. Sigma heeft het objectief bedoeld voor landschaps-, trouw- en reisfotografen die op zoek zijn naar lichte en compacte apparatuur maar geen concessies willen doen aan de beeldkwaliteit. Uiteraard is het “Made in Japan”. 

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary is vanaf eind juni leverbaar voor naar verwachting € 999,-.

www.sigmabenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sony E 10-20mm, 15mm en 11mm – Drie maal creativiteit

De 20 mooiste fotolocaties voor landschapsfotografie in Nederland