in

Sigma 20mm F2 DG DN | Contemporary

SIGMA introduceert de 20mm F2 DG DN | Contemporary. Dit nieuwe fullframe objectief in de I-series is ontwikkeld voor Sony E-mount en Leica/ Panasonic /Sigma L-mount.

Deze nieuwe primelens is de zevende in de lichtsterke I-series. Het brandpuntsafstand van 20mm maakt wijdse landschapsopnamen mogelijk maar is ook geschikt voor architectuur en, zoals Sigma benadrukt, het objectief is bijzonder geschikt voor astrofotografie. 

Lensconstructie

De lensconstructie van 13 elementen in 11 groepen omvat drie glasgegoten asferische precisie-elementen, een SLD-lenselement en een FLD-lenselement om een reeks van optische aberraties te onderdrukken. Bovendien is het diafragma uitgevoerd met 9 afgeronde lamellen voor een perfecte bokeh. Dat resulteert volgens Sigma in “heldere en scherpe beelden, zelfs in de uiterste hoeken van het beeld.” Bovendien is “een nauwkeurige reproductie van zeer heldere lichtpunten bereikt dankzij de onderdrukking van comatische aberraties, wat vooral belangrijk is voor nachtelijke hemelfotografie.”

Metaal

Alle objectieven in de I-serie zijn volledig gemaakt van aluminium precisieonderdelen, waardoor ook de nieuwe 20mm een strak en stijlvol uiterlijk heeft en daarnaast zeer duurzaam is. De bedieningselementen zoals de diafragmaring en de handmatige scherpstelring zijn goed geprononceerd en eenvoudig te bedienen, ook als je gaat filmen.

De 20mm is verder compatibel met highspeed autofocus en kan eveneens overweg met merk-specifieke optische correcties in de camera.

Zoals alle I-series objectieven ligt de nadruk op prestaties in combinatie met compactheid, en de 20mm weegt dan ook slechts 370 gram. De filtermaat is 62mm en de afmetingen zijn 70×72,4mm. Uiteraard is de 20mm stof- en spatwaterbestendig uitgevoerd.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 20mm F2 DG DN | Contemporary is vanaf eind februari leverbaar voor € 799,-.

www.sigmabenelux.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Alles wat je moet weten over wildlife fotografie: wild van eigen bodem

Fotografie dilemma: hoe maak je goede back-ups van je foto’s?