in

Sigma 24mm & 90mm DG DN | Contemporary

Sigma introduceert twee nieuwe fullframe objectieven in haar stijlvolle I-serie. De Sigma 24mm F2 DG DN | Contemporary is een nieuwe groothoek prime en de Sigma 90mm F2.8 DG DN | Contemporary is een portrettele.

De Sigma “I-serie” bestaat uit compacte, prachtig vormgegeven, hoogwaardige objectieven die specifiek ontworpen zijn voor fullframe systeemcamera’s met Sony E-mount en L-mount (Panasonic, Leica, Sigma). Alle objectieven uit de I-serie hebben een volledig metalen behuizing en een strakke, stijlvolle afwerking. Ze zijn volgens Sigma perfect gebalanceerd voor moderne full-frame body’s. In deze serie waren al een 24mm F3.5, een 45mm F2.8, een 35mm F2 en een 65mm F2 leverbaar. Nu wordt de lijn dus verder uitgebreid met een lichtsterkere groothoek en een langere tele.

24mm F2 DG DN | Contemporary

Het optische ontwerp van de 24mm met 13 lenselementen in 11 groepen, waaronder 1 FLD elemenent, 2 SLD elementen en 2 asferische elementen, zorgt volgens Sigma voor een haarscherp beeld tot in de uiterste hoeken. Dankzij het F2-diafragma en de brede beeldhoek is het ideaal voor het fotograferen van de sterrenhemel en interieurs, maar ook geschikt voor reportagewerk. Het gewicht is ondanks het gebruike glas en metaal slechts 360 gram en de filtermaat is 62mm.

90mm F2.8 DG DN | Contemporary

De nieuwe 90mm is qua glaswerk vergelijkbaar opgebouwd als de 24mm, maar uiteraard is dit een tele. Het grote F2.8 diafragma is perfect voor portretten en close-ups, én voor onbewaakte ogenblikken tijdens bruiloften en evenementen. Voor een 90mm van glas en metaal is het objectief verrassend compact en licht met slechts 295 gram en filtermaatje 55mm. De gelijkmatige bokeh die Sigma claimt, levert aantrekkelijke onscherpe achtergronden op. Dankzij de kortste scherpstelafstand van 50cm kun je lekker dichtbij je onderwerp komen.

Prijzen en beschikbaarheid

De adviesprijs van de 24 mm F2 DG DN en de 90mm F2.8 DG DN is €719,- per stuk.Ze zijn leverbaar vanaf 24 september.

www.sigmabenelux..nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De goedkoopste middenformaat: Fujifilm GFX 50S II en zoom

Waarom je juist wel moet fotograferen met regen of bewolking