in

Sigma 85mm F1.4 DG DN | Art – Voor E- en L-mount


24 augustus 2020, 10:45

Sigma introduceert de 85mm F1.4 DG DN|Art voor Sony E-mount en voor L-mount. Deze lichtsterke fullframe portretlens is speciaal ontworpen voor spiegelloze camera’s met L-mount of Sony E-mount. Daarmee is het dus geen DG-objectief met een andere bajonet.

Sigma heeft voor haar 85mm f/1.4 DG DN|Art namelijk een optisch ontwerp gekozen met 15 elementen in 11 groepen. Daarbij zijn maar liefst vijf SLD-lenselementen (Special Low Dispersion) en één asferisch lenselement gebruikt, wat een wezenlijk andere constructie is dan die van de ‘gewone’ 85mm F1.4 DG. Dankzij glas met een hoge brekingsindex worden diverse vormen van aberraties gecorrigeerd, in het bijzonder axiale chromatische aberraties, wat volgens Sigma resulteert in zeer scherpe beelden. Ghosting is bovendien minimaal en de bokeh is dankzij 11 afgeronde diafragmalamellen boterzacht.

Licht en compact

Het nieuwe ontwerp resulteert tevens in een licht en compact objectief. De 85mm F1.4 DG DN | Art weegt slechts 630 gram (de dslr-variant weegt 1130 gram) en is 94.1mm lang. De filtermaat is 77mm. Dit is onder andere bereikt door materialen als aluminium en TSC (Thermally Stable Composite), wat tevens een solide en duurzame bouwkwaliteit moet garanderen. Uiteraard het objectief stof- en spatwaterdicht. De autofocus wordt aangestuurd door een stappenmotor, die voor zowel voor fase- als contrastdetectie autofocus is geoptimaliseerd, wat zorgt voor een zeer vloeiende eye- en face tracking AF. Wel zo prettig bij video-opnamen.

Prijs en beschikbaarheid

De SIGMA 85mm F1.4 DG DN|Art is eind augustus leverbaar voor €1299,-. En ja, dat is 150 euro minder dan de gewone DG.
www.sigmabenelux.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Panasonic Lumix S5 – Fullframe allround

Laowa 50mm f/2.8 2X Ultra Macro APO – 2x Macro voor MFT