in

Sigma Art 14-24mm F2,8 HSM: Minimale vervorming


9 februari 2018, 14:16

Sigma presenteert een nieuw fullframe zoomobjectief in de Art-serie: de 14-24mm F2,8 DG HSM. Deze supergroothoekzoom is afgewerkt zoals je verwacht van een Art-objectief en ontworpen voor gebruik met grote beeldsensoren zoals die van de Canon EOS 5DS en de Nikon D850.

De optische constructie van de geheel in metaal en glas uitgevoerde Sigma 14-24mm F 2,8 bestaat uit 17 lenselementen in 11 groepen, waarbij er kwistig gebruik is gemaakt van specialistische glassoorten om kleurschifting in de hand te houden en de lichtbreking te minimaliseren. Daarnaast bevat het objectief maar liefst drie asferische elementen om vertekening tegen te gaan, waaronder Sigma’s unieke, 80mm grote, gegoten asferische lenselement. Sigma claimt een minimale vervorming van minder dan 1% dankzij het gebruik van deze asferische elementen en daarmee is dit een ideale groothoekzoom voor landschaps- en architectuurfotografen.

Vocht- en stofdicht

De nieuwe 14-24mm F 2,8 groothoekzoom is uiteraard vocht- en stofdicht afgewerkt en heeft een lekker snelle en stille HSM autofocusmotor. Voor de videofilmers is er de mogelijkheid om de ingebouwde zonnekap te laten vervangen door een volledig ronde rand om de frontlens, waardoor ongewenste schaduwen voorkomen worden. Afgeronde diafragmalamellen zorgen voor een fijne bokeh en uiteraard zijn alle bekende Sigma-services beschikbaar op de 14-24, zoals firmware updates via het USB-dock en de mogelijkheid om de bajonet te laten wisselen als je van cameramerk verandert.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma Art 14-24mm F 2,8 DG HSM weegt 1150 gram en wordt leverbaar voor Canon EF Nikon F en Sigma vatting. Prijzen en levertijd zijn nog niet bekend.

Meer informatie op de website van Sigma Benelux

Olympus PEN E-PL9: Modieuze camera met 4K

Handige tip voor het fotograferen van het blauwe uurtje