in

Sony A9II – Voor sport en journalisten


3 oktober 2019, 20:20

Sony presenteert de α9II. Dit nieuwste model in de α-lijn full-framecamera’s is volgens Sony speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen en fotojournalisten op basis van feedback van professionals.

De camera bouwt voort op de originele α9. Daarom heeft de α9II onder andere een opnamesnelheid van 20 bps zonder black-out mét autofocus en automatische belichtingstracking. De nieuwe α9 II haalt daarnaast met de mechanische sluiter maximaal 10 fps, ongeveer 2x de snelheid van de α9. Realtime Eye-AF, Time-lapse video’s en een verbeterde connectiviteit voor een professionele workflow behoren eveneens tot de verbeteringen.

De α9II heeft bijvoorbeeld een ingebouwde 1000BASE-T Ethernet-terminal voor gigabit-communicatie. Dit garandeert een snelle en stabiele gegevensoverdracht. Bovendien wordt bestandsoverdracht via SSL- of TLS-codering (FTPS) ondersteund voor een betere gegevensbeveiliging.

Vocht- en stofdicht

Verder is de α9 II beter bestand tegen vocht en stof. Alle randjes op de behuizing zijn beter afgedicht, evenals het batterijvak en de cardslots. Ook het ontwerp van de behuizing, de handgreep en de AAN/UIT-knop zijn onder handen genomen. Twee UHS-II-compatibele cardslots zorgen voor meer algehele capaciteit en sneller lezen/schrijven.

Sony heeft de α9II ook een Voice Memo-functie gegeven waarmee je gesproken informatie aan de beelden kunt toevoegen. Dit is bedoeld om de workflow van persbureaus te versnellen, aangezien de spraakgegevens kunnen worden toegevoegd aan afbeeldingen die naar een editor worden verzonden.

AF-systeem verbeterd

Het scherpstelsysteem van de α9II is eveneens verbeterd. Dit bestaat uit 693 fasedetectie-AF-punten die circa 93% van de beeldsensor afdekken. Ook zijn er 425 contrast-AF-punten voor extra precisie en betrouwbaarheid bij weinig licht.

De hogere dichtheid van de AF-sensor en de verfijnde trackingalgoritmes van de nieuwe camera geven een verbetering van de trackingprestaties. Daarnaast is het sluitermechanisme opnieuw ontworpen om zelfs de kleinste beweging te onderdrukken die onscherpte kan veroorzaken. De sluiter zou bovendien meer dan 500.000 sluiterbewegingen me moeten kunnen.

Prijzen en beschikbaarheid

De α9 II is vanaf november beschikbaar voor € 5.400,-.
www.sony.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Tokina Opera 16-28mm F2.8 FF

5 ideale onderwerpen om deze herfst te fotograferen – Inclusief tips