in

Stukje bij beetje beter – Luminar 3


27 november 2018, 12:44

Luminar 3 inclusief Libraries zal op 18 december aanstaande gelanceerd worden, zo heeft ontwikkelaar Skylum aangekondigd. Voorafgaand aan die release zijn er de afgelopen maanden al diverse interessante updates ter opwarming uitgebracht.

Dit voorjaar presenteerde Skylum, het vroegere Macphun, Luminar 2018 Jupiter, een sterk verbeterde directe concurrent van Lightroom als het gaat om functionaliteit. In juli volgde een stevige update met ondersteuning voor een hele stoet nieuwe camera’s en op 2 november volgde “AI Sky Enhancer”, waarmee je zeer eenvoudig de lucht in je beelden dramatischer kunt maken. AI Sky Enhancer maximaliseert de details in de lucht en versnelt daarmee de nabewerking van je beelden. Je hoeft geen lokale correcties meer uit te voeren, even aan de schuifjes trekken volstaat. Dankzij kunstmatige intelligentie herkent AI Sky Enhancer volgens Skylum wat lucht is en wat overige beeldelementen zijn, waardoor rare halo’s en ruis voorkomen worden.

Luminar 3 met Libraries

En op 18 december volgt dus Luminar 3 inclusief Libraries. Voor die nieuwe versie zijn de verwachtingen hooggespannen aangezien in enkele teaservideo’s onder andere “een snellere workflow, een aangepaste werkomgeving en een intuïtievere interface”worden aangekondigd.
Libraries organiseert je foto’s automatisch op datum waardoor je heel eenvoudig je archieven kunt doorzoeken. Je hoeft dus niet meer eindeloos door honderden previews te scrollen om het gewenste beeld te vinden, aldus Skylum. “En met behulp van een sterren-rating, kleurenlabels en de mogelijkheid om je favoriete foto’s te taggen wordt je workflow nog sneller.” Een snellere foto-import en -synchronisatie, vele presets, meer dan 50 filters en een scala aan editingmogelijkheden maken van Luminar 3 naar het zich laat aanzien een zeer compleet en betaalbaar alternatief voor Adobe Lightroom.

Prijzen en beschikbaarheid

Skylum Luminar 2018 draait op Mac OS 10.10. 5 of hoger en op Windows 7, 8 en 10. Je kunt het pakket downloaden voor € 59,- via de website. Wie dat nu al doet en niet wacht tot 18 december krijgt Luminar 3 inclusief Libraries straks voor nop als update. Voor € 149,- combineer je Luminar bovendien met Aurora HDR.
www.skylum.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

7 van jullie bijzondere fotoverhalen uitgelicht

Een portret maken van iemand met bril, zo doe je dat!