in

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD – Asferische elementen en HDL


9 februari 2017, 14:29

Naast de nieuwe 70-200mm f/2.8 heeft Tamron de 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD aangekondigd. Dit is een verbeterde versie van de bekende APS-C groothoekzoom. Het objectief wordt leverbaar “in het voorjaar”.

De vernieuwde supergroothoekzoom is met name verbeterd op het gebied beeldprestaties en vocht- en stofbestendigheid. Bovendien is het uiterlijk wat strakker dan vroeger.

Asferische elementen

In het optische systeem zijn LD- en XLD-elementen toegepast om kleurschifting tegen te gaan en er zijn een gegoten asferisch element en een hybride asferisch element gebruikt om de bij een dergelijk bereik op de loer liggende vertekening in te tomen.

Bovendien hebben de Tamron ingenieurs besloten dat een stabiliser van vier stops ook geen kwaad kon, hoewel het nut van dergelijke functies voor een supergroothoek altijd discutabel is. Helaas heeft de 10-24 geen ring-AF zoals zijn profbroertjes maar wel is een extra snelle en stille HDL-motor gebruikt, die een soepele en vlotte AF moet garanderen.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs in euro’s is nog niet bekend, maar de dollarprijs is $ 499,-. De 10-24 wordt leverbaar “in het voorjaar” voor Canon AF-S en Nikon F vatting. De Nikon-versies hebben een elektronisch diafragma.

www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

8 beginnerstips voor betere en interessante modelposes

Op zoek naar de fotoclub die bij je past – Deel 3: 7 tips voor een gezonde fotoclub!