in

Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD – Groothoek objectief


3 juli 2019, 11:39

Tamron heeft in februari drie nieuwe fullframe objectieven aangekondigd. Ondertussen zijn ook van de 17-28mm F/2.8 Di III RXD eindelijk de details bekend.

De nieuwe Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD ultragroothoekzoom is bedoeld voor Sony fullframe E-mount systeemcamera’s. Zowel op de Sony A7 als de A9 levert de lichtsterke 17-28mm F/2.8 volgens Tamron over het gehele zoombereik een hoge resolutie en contrast tot aan de randen van het beeld. Het optische ontwerp van de 17-28mm zoom bevat namelijk drie asferische lenselementen, twee LD (Low Dispersion) lenselementen en een XLD (eXtra Low Dispersion) lenselement om maximale beeldkwaliteit te kunnen leveren en kleurschifting en vervorming te elemineren. Bovendien vermindert Tamron’s BBAR-coating ghosting en flare.

Snelle en stille AF

De lekker snelle en stille RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) AF-motor van de 17-28mm maakt fotograferen én filmen mogelijk zonder hinderlijke bijgeluiden en uiteraard heeft Tamron ervoor gezorgd dat dit objectief compatibel is met diverse Sony-specifieke functies zoals ‘Fast Hybrid AF’ en ‘Eye AF’. Mede dankzij de minimale scherpstelafstand van slechts 19 centimeter op 17mm kun je er dus zeer creatieve dingen mee doen, ook in close-up.

Compact en lichtgewicht

Met een filtermaat van 67mm, een gewicht van slechts 420 gram, interne zoom en een lengte van 99mm is deze ultragroothoek ook nog eens ultracompact. Daarnaast is de 17-28mm vocht- en stofdicht en voorzien van een vuilwerende fluorine coating op de frontlens. Al met al heel veel objectief in een kleine verpakking.

Prijzen en beschikbaarheid

De Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD is eind juli leverbaar voor € 999,-.
www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Beginnen met druppelfotografie

Nieuwe uitdaging: maak een macrofoto met uniek kleurenpalet – Win een cameratas t.w.v. €149,-!