in

Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD

Tamron heeft de 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD voor systeemcamera’s met Sony E-vatting gepresenteerd. Dit objectief werd in juli al aangekondigd, maar nu zijn de exacte specificaties en de prijs eveneens bekendgemaakt. In een later stadium krijgt dit objectief gezelschap van een versie voor Fujifilm-systeemcamera’s.

Ontwikkeld voor aps-c

De Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD is ontwikkeld voor aps-c-modellen en heeft een zoombereik dat vergelijkbaar is met 27 tot 450 mm op fullframe. Voor het AF-systeem is een VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire scherpstelmotor gebruikt, en de kortste instelafstand is 15 centimeter in de groothoekstand en 99 centimeter op de 300mm-stand. De maximale afbeeldingsmaatstaf is bovendien 1:2 respectievelijk 1:4, waardoor je er ook close-ups mee kunt maken. 

Resolutie

Tamron claimt een hoge resolutie van rand tot rand dankzij meerdere speciale glassoorten en lenselementen in het complexe optische ontwerp van 19 lenselementen in 15 groepen. Dankzij Tamrons eigen VC-systeem (Vibratie Compensatie) kun je er ook mee uit de hand fotograferen met langere sluitertijden. Handig, want om de afmetingen enigszins overzichtelijk te kunnen houden, is de lichtsterkte van de nieuwe megazoom niet spectaculair. De filtermaat is 67 mm en het objectief weegt slechts 620 gram. Deze Sony-versie is compatibel met veel cameraspecifieke kenmerken en functies, waaronder snelle hybride AF en Eye AF.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD voor Sony E-vatting wordt vanaf 24 september leverbaar en kost € 749,99. De Fujifilm X-variant zal later dit jaar leverbaar worden.

www.transcontinenta.nl

www.tamron.eu

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips: vogels spotten en fotograferen

5 fotolocaties om kloosters te fotograferen