in

Update “Enhance Details” voor Lightroom CC, Lightroom Classic CC en Adobe Camera Raw


21 februari 2019, 09:35

Betere details, betere HDR’s en betere HDR-panorama’s, dat belooft Adobe met de nieuwste update van Lightroom. Alle CC-versies van Lightroom én het onmisbare CameraRaw hebben deze update gekregen.

Artificial Intelligence

De update van alle versies van Lightroom CC, Lightroom Classic CC en Adobe Camera Raw bevat een nieuwe functie met de naam “Enhance Details” oftewel “verbeter details”. Deze AI-gestuurde functie is bruikbaar voor vrijwel alle RAW-bestanden om fijne details te verbeteren en sommige problemen met Fuji X-trans bestanden op te lossen. De crux zit hem in een aangepaste manier van demozaïeken, dus het vertalen van de RAW-bestanden naar een normaal beeld. Het nieuwe Enhance Details algoritme zorgt volgens Adobe voor een verbetering van de resolutie tot wel 30% van zowel Bayer als X-Trans gebaseerde beelden.

HDR en TAT

Daarnaast heeft Adobe verbeterde HDR, Pano, en HDR Pano tools in de update verwerkt, samen met histogram clipping indicators en een Target Adjustment tool. Die Target Adjustment Tool (TAT) zorgt voor een precieze controle van kleur en tonaliteit en kan zowel in de Tone Curve, de kleurenmixer en de Zwartwit-tools gebruikt worden.

Prijzen en beschikbaarheid

De update is direct leverbaar via de Adobe Creative Cloud.
www.adobe.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

SpyderX – nieuwe kleurkalibratietool van Datacolor

Panasonic Lumix FZ1000 + Lumix TZ95: Reiscamera en superzoom bridgecamera