in

Video: De Olympus challenge gaat van start. De eerste fotochallenge staat nu live!


10 november 2018, 09:20

Als je deze site of onze Facebook-pagina volgt, dan heb je het misschien al gemerkt. Dit jaar kun je vaak gratis en voor niets deelnemen aan allerlei leuke activiteiten die we met Zoom.nl organiseren. Van vliegen in een helikopter tot een testdag hier in de Zoom-bunker. Tussen alle bedrijven door werd er hard gewerkt aan een gigantisch project…mét Zoomers!

Vorig jaar organiseerden we een fotografie challenge tussen Julia de Vries en vlogger Niels Kemp. Voor ons was dat een test en ik keek extra kritisch mee. Kunnen we het produceren? Werkt een live-fotowedstrijd? Wat hebben we ervoor nodig? Het resultaat was boven verwachting goed. We kunnen het echter niet alleen en in Olympus vonden we een partner: het werd de Olympus Challenge!

De wedstrijd

In de Olympus Challenge gaan 5 Zoomers op 4 momenten met elkaar de strijd aan. Uiteindelijk gaan twee finalisten naar de berg Olympus, waar ze zullen strijden om de ultieme overwinning.

Inmiddels hebben we al een aantal opnames gehad en is het een indrukwekkend project van de grote getallen. 3 camera’s, 3 redacteuren, 3 juryleden, 5 Zoomers, 4 professionele fotografen, 2 projectmanagers, 250 gb aan videomateriaal, honderden montage-uren en duizenden foto’s tot nu toe. Gelukkig is het niet zonder resultaat. De strijd onder de Zoomers is hevig, maar fair. Het team is enthousiast en na elke opname reed ik dolenthousiast naar huis.

De Deelnemers

Graag stel ik je nu alvast de deelnemers voor:

Enthousiaste fotograaf die zijn passie voor fotografie niet onder stoelen of banken steekt. Opdracht begonnen? Petje achterstevoren en aan de slag!

Landschapsfotograaf in hart en nieren. Ricardo is tijdens de Challenge regelmatig in het diepe gegooid. Kan hij daarmee overweg? Dat zie je volgende week.

Net zoals alle deelnemers strijdbaar, maar bij José gaat het mes tussen de tanden en ze trekt er zelfverzekerd op uit. Ze weet wat ze wil en zal niet zomaar van haar plan afwijken.

Illustere en rustige Vlaming. Wim ken je misschien van zijn schitterende IJslandfoto’s op Zoom.nl. Tijdens de challenge speelt Wim het spel als een slimme vos met mooie streken!

Annelieke vliegt -tijdens de Challenge- graag onder de radar. Bedachtzaam volgt ze buiten het zicht van de concurrentie haar eigen weg. Of het een succesformule is? Nog een paar nachtjes slapen!

Kijken!

Volgende week dinsdag 13 november zie je hier de officiële introductie van de Challenge. Maar ik kan het niet laten, hieronder alvast een korte preview.

Volg de Olympus Challenge

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de Olympus Challenge? Houd www.zoom.nl/olympuschallenge goed in de gaten voor de laatste video’s!

Zoom Academy: Compleet Boek + Online Cursus Lightroom

Expertuitdaging: Sportemoties