in

Vijf ideale Nikon budgetlenzen onder de €250 euro10 augustus 2016, 11:10

Fotografie is een dure hobby, dus soms is het mooi meegenomen als je een leuke budgetlens op de kop kan tikken! Zoom.nl helpt je een handje en geeft je vijf ideale Nikon budgetlenzen die je voor minder dan €250,- kunt aanschaffen.

Als je net een instapmodel spiegelreflex van Nikon hebt gekocht, gaat er een wereld aan verschillende lenzen voor je open. Kies je voor een zoombereik of juist een vaste brandpuntafstand? Daarnaast zijn er heel veel dure lenzen beschikbaar gericht op de professionele fotograaf.

Vijf Nikon budgetlenzen voor de beginnende fotograaf

Daarom hebben wij hieronder vijf ideale budgetlenzen verzameld voor jouw Nikon spiegelreflex, die momenteel voor minder dan 250 euro (vaak zelfs veel minder) beschikbaar zijn. Fotografeer je met een Canon spiegelreflex? Dan hebben we voor jou ook een overzicht van de beste budgetlenzen voor een Canon camera.

Een van de grootste nadelen van de kitlens (de standaardlens) van je spiegelreflexcamera, is dat deze niet lichtsterk is. Een lens met vast brandpunt is dat vaak wel en is ook nog eens heel erg betaalbaar. De Nikon AF-S 50mm F/1.8G is zo’n objectief. Naast het geweldige glas, is de lens klein, weegt hij heel weinig en beschikt hij over een Silent Wave Motor.

Een andere reden waar je kitlens vaak tekort komt, is het zoombereik. Bij 50mm beginnen de portretmogelijkheden en ook bij sportfotografie komt je vaak mm’s tekort. De Nikon AF-S 18-105mm F3.5/5.6G VR ED DX is hiervoor de ideale vervanging. Met het bereik van 18-105mm én interne stabilisatie is het een ideale portretlens.

Is 105mm voor jou als fotograaf nog niet voldoende en geef je liever toch iets minder uit? Dan is de Tamron 18-200mm F/3.5-F/6.3 Di wellicht een betere keuze. Het is een lens met macrofunctie, die zowel groothoekmogelijkheden heeft en bovendien ook het beginnende tele-bereik omvat. Ideaal als multi-purpose-lens!

Waarom vervangen als je ook kan uitbereiden? De Sigma 70-300mm F/4.0-5.6 APO DG Macro is een waardevolle aanvulling op je kitlens. Met 300mm kan je als natuurfotograaf aardig dichtbij komen en bovendien is de macrostand ook hier een leuke extra. Onthoud wel dat de lens geen stabilisatie heeft! Bij 300mm is de kans groot dat je een statief moet gebruiken.

Wellicht klinkt de Zhongyi Mitakon 85mm F/2.0 Creator wat vreemd in de oren. Toegegeven, het merk is niet heel bekend, maar de lens heeft wel leuke specificaties! 85mm is perfect voor portretfotografie en vanwege de lichtsterke mogelijkheden kan je je iedere achtergrond prachtig onscherp maken.

Nikon AF-S 50mm F/1.8G

Lees hier onze review
€229,-
Bekijk de lens op Bol.com
Bekijk de lens op CameraNu.nl
Bekijk de lens op Kamera Express

Nikon AF-S 18-105mm F3.5/5.6G VR ED DX

€249,-
Bekijk de lens op Bol.com
Bekijk de lens op CameraNu.nl
Bekijk de lens op Kamera Express

Tamron 18-200mm F/3.5-F/6.3 Di II

Vanaf €159,-
Bekijk de lens op Bol.com
Bekijk de lens op CameraNu.nl
Bekijk de lens op Kamera Express

Sigma 70-300mm F/4.0-5.6 APO DG Macro

€175,-
Bekijk de lens op Bol.com
Bekijk de lens op CameraNu.nl
Bekijk de lens op Kamera Express

Zhongyi Mitakon 85mm F/2.0 Creator

€199,-
Bekijk de lens op Kamera Express

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe fotografeer je vallende sterren – 12 en 13 augustus

Eenvoudig je workflow indelen met Topaz PhotoFXlab