in

Vind je gestolen spullen terug via Lenstag8 september 2014, 07:50

Sinds kort is er een nieuwe website actief die je in staat stelt om, als je kostbare camera spullen gestolen worden, een grotere kans te geven om terug gevonden te worden. Nieuwsgierig geworden ging Zoomer Maurice Hertog testen.

De nieuwe website, genaamd Lenstag, wordt al gebruikt door grote Amerikaanse verhuurbedrijven zoals Borrowlenses.com en Lenrentals.com om vermist opgegeven cameraspullen terug te kunnen krijgen.

Aanmelden is simpel, je gaat naar www.lenstag.com en meld je gratis aan met een emailadres en een wachtwoord. Eenmaal aangemeld kun je met enkele handelingen je spullen invoeren en het serienummer van de spullen toevoegen, samen met eventueel een foto om te bewijzen dat ze inderdaad van jou zijn. Lenstag bekijkt vervolgens je aanmeldingen en verifieert ze dan voor je.


Je kunt dit ook al doen op een app voor Google en iOS die even simpel is als de website.

Het grote voordeel is dat als je spullen gestolen worden, je ze direct kunt aanmelden als gestolen. Mensen die Lenstag kennen worden ook aangemoedigd om te koop aangeboden spullen ook te controleren op Lenstag of via Google met “stolen Lenstag [serienummer]”. Als de lens of camera als gestolen opgegeven is, wordt dat direct getoond.

Zo’n website is natuurlijk superhandig, maar kan alleen een succes zijn als zoveel mogelijk mensen deze dienst gebruiken. Mijn geverifieerde lijst staat inmiddels bij Lenstag en ik hoop nooit gebruik te hoeven maken van dat rode knopje met dat driehoekje erop!

Wie is deze auteur?
Ik ben Maurice Hertog, landschapsfotograaf uit het Zuidlimburgse Heuvelland. Ik ben altijd op zoek naar kleuren en sfeer om zo de schoonheid van het landschap vast te leggen. Kijk op mijn website voor mijn portfolio en mijn workshop aanbod! Ook ben ik actief op Facebook.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Op pad met de Lensbaby Edge 80

6 Tips voor fotograferen in de mist