in

Voor Mac én iPhone – Raw Power 2.0


26 november 2018, 14:01

RAW Power 2.0 van het jonge bedrijf Gentlemen Coders is een verbeterde raw-converter die specifiek ontwikkeld is voor gebruik op Mac en iOS (iPhone en iMac).

De ontwikkelaar van RAW Power werkte vroeger bij Apple aan Aperture maar besloot voor zichzelf te beginnen en richtte Gentlemen Coders op, met als resultaat Raw Power. Een jaar na de introductie van de eerste versie is er nu RAW Power 2.0

Standalone voor Mac

RAW Power 2.0 voor Mac kun je als standalone gebruiken of aan Apple Photos koppelen. Versie 2.0 heeft nieuwe tools gekregen om chromatische aberraties te corrigeren, perspectief aan te passen, vignettering te corrigeren en er is een zwartwit functie bijgekomen.
Daarnaast kun je nu batch processing toepassen. RAW Power voor Mac 2.0 heeft bovendien een file browser en verbeterde metadata-informatie. Bewerkte beelden kunnen worden geëxporteerd als 8- of 16-bits Tiff, Jpeg of PNG.

Handig op iPhone of iPad

RAW Power 2.0 voor iOS is volgens Gentlemen Coders “De eerste app die Raw editing combineert met iOS en iCloud integratie” De app synchroniseert je beelden met de iCloud als je dat aan hebt staan en je kunt er qua correcties hetzelfde mee als met Raw Power 2.0 voor Mac. Het belangrijkste verschil is dat de iOS app diverse functies in een uitbreidingspakket heeft zitten en niet standaard in het basispakket. Die twee extra uitbreidingen zijn het Advanced Adjustment Pack 1 en 2. Pakket 1 omvat (scherpte)diepte-effecten, curves en witbalanscorrecties. Met pakket 2 kun je ook chromatische aberraties corrigeren, en vignettering- en perspectiefcorrecties en zwartwit conversies uitvoeren.

Prijzen en beschikbaarheid

Raw Power 2.0 voor Mac kost $ 29,99 via de website van Gentlemen Coders. Het pakket draait op macOS High Sierra en Mojave. Raw Power 2.0 voor iOS kun je downloaden voor $2,99 in de Apple App store. De Advanced Adjustment Packs kosten $1,99 per stuk. RAW Power 2.0 draait niet op oudere iPhone’s en iPads zoals de 5s en 6 en iPad mini 3.
www.gentlemencoders.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Connected D-Lux – Leica D-Lux 7

Groter en preciezer – Wacom Cintiq Pro 32