in

Zo exporteer je je foto’s voor Instagram


18 mei 2020, 07:04

Heb je een foto bewerkt om deze vervolgens op Instagram te uploaden? Dan kun je daar tijdens je export al rekening mee houden.

Tegenwoordig hoeven foto’s op Instagram niet meer vierkant van formaat te zijn. Wat wel belangrijk is, bij zowel landschaps- als portretformaat foto’s, is dat de maximale breedte van je beelden 1080 pixels is. Als je foto die maximale breedte overschrijdt, dan gaat Instagram de foto resizen. Dat gaat ten koste van de kwaliteit en dat houd je dus liever zelf in de hand.

Kies bij je exporteerinstellingen daarom voor een breedte van precies 1080 pixels. De hoogte van je foto mag daarbij dan tussen de 566 en 1350 pixels liggen. Als het gaat om een foto in landschapsformaat, dan stel je de lange kant in op 1080. Gaat het om een portretformaat, dan kies je voor de korte kant op 1080.

Omdat Instagram alsnog te grote bestanden zelf verkleint om opslagruimte te besparen, kun je het beste ook je kwaliteit een stukje lager zetten. Rond de 75 procent is meestal prima. Zo houd je de totale compressie zoveel mogelijk in eigen hand en past Instagram nog zo min mogelijk aan.

Het belang van een goed standpunt en het juiste perspectief in je fotografie

De ideale situaties voor de Bulb-stand