in

Zo maak je filmpjes van je foto’s


11 mei 2015, 10:00

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar wat doe je als je een hoop foto’s hebt en deze leuk wilt presenteren? Dan maak je er een filmpje van! Dankzij PhotoFilmStrip is het eenvoudig om foto’s samen te voegen tot een diavoorstelling, inclusief ‘soundtrack’.

Stap 1: PhotoFilmStrip

Het probleem met filmpjes is dat je ze moet bewerken om het een beetje leuk te maken. Dit kost veel tijd en hieraan ontbreekt het ons vaak. Aan foto’s hebben we meestal geen gebrek na bijvoorbeeld een feestje, verjaardag of vakantie. Met PhotoFilmStrip maak je van een setje foto’s snel een leuke diavoorstelling die alles behalve saai is. Zet er een liedje onder, bijvoorbeeld iets populairs van dit moment, en je hebt een leuk filmpje.
Benodigdheden naast PhotoFilmStrip zijn een aantal foto’s en een mp3-muziekbestand.

PhotoFilmStrip maakt van een setje foto’s en mp3-bestand een fraai fotofilmpje.

Stap 2: Muziek als lengte

We maken het filmpje automatisch net zo lang als het mp3-liedje, dus houd hier rekening mee wat betreft de hoeveelheid foto’s. Als je te veel foto’s kiest, vliegen ze te snel door het beeld. Kies je er te weinig? Dan wordt je filmpje saai. Experimenteer met de hoeveelheid voor het beste eindresultaat.

Download PhotoFilmStrip en installeer het. Wees alert tijdens de installatie om ongewenste software te voorkomen.

Start het programma en klik op Bestand / Nieuws project. Geef je project een naam en wijs een map aan waar je het wilt bewaren. Je uiteindelijke filmbestand wordt hier ook bewaard. Klik bij Totale lengte op Geluidsbestand en wijs het mp3-bestand aan.

Je fotofilmpje wordt automatisch net zo lang als je mp3-bestand.

Stap 3: Opslaan

De lengte wordt automatisch ingevuld. Klik op Hulpmiddelen / Importeer foto’s en selecteer de foto’s die je in het filmpje wilt hebben. Ze worden automatisch achter elkaar gezet, compleet met dynamische overgangseffecten. Dit alles kun je tot in de puntjes wijzigen, maar wij gaan nu voor snelheid en kiezen Hulpmiddelen / Render filmstrip om het filmpje direct aan te maken. Kies bij voorkeur voor de hoogste kwaliteit (Full-HD). Wacht geduldig af terwijl je filmcreatie wordt aangemaakt en opgeslagen.

Bewaar je filmpje in een hoge kwaliteit voor het beste eindresultaat.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Leica M Monochrom: Zwartwit van topkwaliteit

Review: Canon EOS 760D